DIY: sötaste chokladbollarna med matchande kakfat

 
 
 
Hej! 
 
Under de mörka kvällarna med tända ljus, julmusik och glöggen framför en på bordet finns inget mysigare än att sitta inne och pyssla, tänka och knåpa ihop sina visioner. 
 
Denna gång gjorde jag dock inget juligt, men en godsak sitter inte fel på fredagskvällen eller vilken kväll som faktiskt. 
 
Vill dela med mig av mitt tips på egengjort strössel till allehanda ting. 
 
Lägg så mycket pärlsocker du tror du behöver i en skål. Tillsätt en droppe karamellfärg av valfri färg. Rör med en sked och vänta tills sockret sugit upp färgen och torkat. 
 
Därefter är det bara att rulla dina chokladbollar i detta. Jag provade dessutom att färga kokos, gick sådär. Kanske om du inte har lika färsk kokos som mig så kanske den suger åt sig mer färg än vad min gjorde. Prova! Kanske frosttemachokladbollar med lite ljusblå touch? 
 
För att göra mitt söta kakfat behöver du leta på loppis eller secondhand eller hos bekant som rensar ut. Du behöver tre assietter av liknande storlek eller tre olika stora tallrikar- kanske kaffeassiett, kakassiett och tallrik av mindre modell. Vad du behöver beror på vilket utseende du gillar. Mellan assietter/tallrikar behövs söta minikoppar, små snapsglas eller ljustakar. Ta det du tycker är snyggt, två lika eller olika. Vill man kan man också sätta ett snapsglas på toppen för att kunna sätta en blomma i. 
 
Det du behöber för att sammanfoga fat/assietter är att diska samtliga delar så att de är fettfria. Torka noga. Sitt och klura en stund i vilken ordning fat och mellandelar ska sitta för att se bäst ut. Sedan stryker du ett tunt lager Karlssons klister på rena ytor och sätter ihop delarna. Låt de två sammanfogade objekten torka innan du sätter på nästa. Bäst är om du låter det torka ett dygn mellan varje limmning. Du kan limma allt med en gång men tänk på att det kan glida åt sidan när du hanterar sakerna, vilket kan ge lim på fel ställen så att det ser kladdigt ut på ytan senare när det torkat. 
 
Kakfatet kommer inte kunna maskindiskas men kan handdiskas varsamt. 
 
Kakfatet är fint både till kakor, godis eller smycken. 
 
Lycka till :)
 
 

husligaemma.blogg.se

Välkomna till bloggen om Emmas husliga bestyr och miniäventyr i vardagen. Hon den där Emma är en drömmare med långa roliga att-göra-listor. Här kommer ni få ta del av tips och idéer från min värld samt läsa om sådant som ligger mig varmt om hjärtat; drömmar, glädjeämnen och bekymmer. Känn er som hemma i min lilla, lilla del i stora cyberrymden!

RSS 2.0