Tillbaka!

Hej! Oj vad länge sedan jag skrev sist.... massor har hänt förstås och det är därför det blev uppehåll. Den största förändringen och händelsen... ja jag är inte sambo längre.... vilket är jättetråkigt och jobbigt. Men hoppas att framtiden har något nytt härligt att bjuda på, förhoppningsvis ännu bättre. Det är ganska ensamt att bo själv även om jag har älskade lilla vovven Micke. Nu har jag dessutom bytt stad igen till min uppväxtorts tätort och har därmed nära till min familj och deras gård med djur. Vilket är underbart. Passar också på att vara i sommarstugan mycket och njuta av naturen både vid sjön och i skogen med min familj. 
 
 
Under våren har min dåvarande medryttarhäst Graj, hennes hästägare och min stallkompis varit min räddning. Det har gett andrum och glädje när det är jobbigt hemma. Däremot har mitt jobb (Förskollärare) varit fantastiskt denna vår då jag fått en ny fantastiskt härlig kollega, som jag tyvärr fick lämna då jag var tvungen att byta jobb när jag flyttade tvärs över Skåne. Vi hade ett sådant gott samarbete och hade riktigt roligt ihop. Vi fick nog båda känslan av att lära tillsammans av varandra och med barnen, vi kände också att vi fick ett temarbete under terminen som både gav resultat och där vi var medupptäckande pedagoger. 
 
Ytterligare paus från relationen fick jag genom att resa med min vänninna i Litauen samt med familjen på kryssning i medelhavet. Det behövdes verkligen då det visade sig vara riktigt jobbigt att bo ihop med en kille som en inte är tillsammans med längre och dessutom dejtar andra under denna tiden. Dessutom under tre månader! 
 
(Bild över slottet Trakei i Litauen utanför Vilnius)
 
(Bild från vulkanen Vesuvios i Italien över landskapet nedanför). 
 
Just nu är jag mellan jobb och har 4 veckors lång ledighet framför mig innan nya jobbet börjar! Snart har jag redan haft två veckors ledighet vilket är sorgligt! Det går så fort och den mesta av den tiden har gått till att sörja det som varit samt att göra den etta jag nu har bebolig. Det börjar arta sig! 
 
 
(Har dock tagit bort de hiskliga persiennerna nu). 
 
Då sommar och ledighet för mig innebär mycket tid brukar jag alltid passa på att ta vara på vad naturen har att ge och passa på att bunkra upp frys och kyl inför perioder med mindre tid. Exempelvis har jag både gjort flädersaft och grötbullar. Bakat kakor också förstås. 
 
                                                                                       
 
Mina och vänninnans favoritkakor är kladdiga chokladcookies, dessa bakades inför lördagens besök på Falsterbo då vi givetvis vill ha god matsäck med oss. Föregående år fick vi stå i lång kö och betala 100kr för värmda fiskpinnar med pulvermos. Så till detta året tar vi med egen godare och säkerligen mindre processad mat! 
 
 
Chokladkakorna måste ätas med ett glas mjölk, helst varma så att chokladbitarna som är i är mjuka och lite rinniga när du biter i kakan.  Här kan ni finna receptet (http://bakgladje.blogspot.se/2011/03/kladdiga-cookies.html) om ni inte lånar eller köper boken Maria Öhrn skrivit "Fler kladdkakor", definitift läsvärd och användbar!
 
Jag har förstås passat på att rida en del med min lillasyster och en tjej som tidigare varit medryttare på min häst när han levde, som nu blivit min vän och ridkompis här på denna sidan Skåne. Nu lånade vi min mors och systers häst och tog oss en härlig uteritt! 
 
 
(Lillasyster på sin häst och jag på min mors häst).
  (Jag på min lillasysters häst och min vän på min mors häst).
 
 
Och nu börjar det bli dags att bege sig till sommarstugan för att baka rabarberpaj för att äta till fika tillsammans med familjen och min kära mormor! 
 

husligaemma.blogg.se

Välkomna till bloggen om Emmas husliga bestyr och miniäventyr i vardagen. Hon den där Emma är en drömmare med långa roliga att-göra-listor. Här kommer ni få ta del av tips och idéer från min värld samt läsa om sådant som ligger mig varmt om hjärtat; drömmar, glädjeämnen och bekymmer. Känn er som hemma i min lilla, lilla del i stora cyberrymden!

RSS 2.0