DIY: Juleljus i juletid

 
 
 
 
När mörkret faller tidigt om eftermiddagen finns inget mysigare än att tända ljus.

Här har jag ett fint pyssel på egna höga ljusstakar som är fina i par, eller på rad som adventsljusstake med siffror hängande om halsen eller ensam på ett sängbord :).

Köp någon god dricka i glasflaskor. Drick upp drickan och ta bort etiketterna. Jag köpte sådana flaskor i klart glas och med genomskinliga plastetiketter. De var faktiskt lätta att dra bort utan blötläggning alls! (Flaskor från Kullamust).

Skölj med vatten invändigt och låt dem torka. Häll pärlsocker eller något annat du tycker är snyggt på botten. Gå ut och ta en promenad medan du håller utkik efter murgröna vid marken under häckar, vid stengärden eller klättrande på träd. Klipp ett par kvistar och stoppa ner i dina flaskor. Tälj till långljusen och för ner i föaskmynningen. Sätt ett snyggt band om ljuset och flaskmynningen. Färdig att användas och jättefin!


 
 
 

husligaemma.blogg.se

Välkomna till bloggen om Emmas husliga bestyr och miniäventyr i vardagen. Hon den där Emma är en drömmare med långa roliga att-göra-listor. Här kommer ni få ta del av tips och idéer från min värld samt läsa om sådant som ligger mig varmt om hjärtat; drömmar, glädjeämnen och bekymmer. Känn er som hemma i min lilla, lilla del i stora cyberrymden!

RSS 2.0